Inspiring you

Wanneer iemand van wie je houd wordt vermoord lijkt de tijd stil te staan. Een soort tijdscheuring; mijn leven voor de moord en na de moord. Een leven wat voor mij doorgaat en voor haar stopt.

Miranda OlivierDoorgaan

Een van de dingen die mijn oudste zus Lena Olivier tegen me zei toen ze me belde om het verschrikkelijke nieuws te vertellen was: “Wij gaan door broer, wij gaan door”. Ze was gebroken, voor altijd, net als ik. Een onzichtbare lijn die ons drie├źn met elkaar verbond was weg.

Pijn en groei

De angst die ik heb ervaren is existentieel. Als je niet weet wat dat is (ik moest het zelf ook even opzoeken) klik dan even hier. Alsof alles er niet meer toe doet, een leegte.. Een irrationele angst om alles te verliezen was constant aanwezig. Ook hier ging ik doorheen (met hulp). Ik verankerde mijn gewoontes om goed voor mezelf te zorgen ten tijde van extreme stress.

What doesn’t kill you makes you stronger. In de trainingsleer bestaat een wet, de wet van supercompensatie. Deze wet zegt (in mijn woorden): het lichaam herstelt (na inspanning) altijd naar een hoger niveau, mits je voldoende rust neemt. Kijk naar de bodybuilder die na training rust neemt om zijn spieren te laten groeien. De hardloper die traint om sneller te kunnen lopen.

supercompensatie

Ik weet nu dat dit niet alleen een wet uit de fysiologie is maar ook geldt voor de emotionele en mentale weerbaarheid van mensen.

Inspiring you

Met mijn levensverhaal wil ik anderen inspireren. Leef niet in het verleden, blijf niet hangen in het drama. Je kan elke dag een andere keuze maken (opnieuw beginnen), kansen zien en in het ‘nu’ leven.

Inpiring you to live free

Ben jij opzoek naar je eigen motivatie? Vind je het moeilijk om lijn aan te brengen in leven? Stel je wel doelen maar zijn het allemaal losse flodders? Heb je soms het gevoel dat je geen idee hebt wat je aan het doen bent?

Maak dan een afspraak..

 

Share Button