Slapen is presteren #5 Betere sales na een goede nachtrust?

Dit is ondertussen mijn 5e blog over slaap. In mijn vorige blogs over slaap heb ik al veel geschreven over de gezondheidswinst van slapen. In deze blog lees je hoe je meer uit je sales kan halen door meer tijd in bed door te brengen! Onzin? Lees verder en oordeel zelf.

Ik slaap al 12 jaar!

Ik heb de afgelopen 10 weken ook iets minder geslapen dan ik zou willen. De geboorte van mijn dochtertje heeft hiervoor gezorgd ;-). Slapen ervaar ik hierdoor als een luxe die niet vanzelfsprekend is.
We slapen gemiddeld 36% van onze tijd. Ik word 26 augustus 33 jaar en dat betekent dat ik bijna 12 jaar van mijn leven slapend heb doorgebracht. Wat is het nut hiervan?

IMG_0984
Slapen

 Slapend je hersenen wassen

De hersenen wegen ongeveer 2% van het lichaamsgewicht maar verbruiken 25% van onze dagelijkse energievoorraad. Het verbruiken van energie levert een heleboel afvalstoffen op in de hersenen.
Het menselijk lichaam heeft het lymfesysteem om afvalstoffen op te ruimen. Dit is een vaten stelsel naast ons bloedvatenstelsel die zorgt voor de afvoer van afvalstoffen. Maar onze hersenen hebben geen lymfevaten…!? Zie het filmpje hieronder hoe onze hersenen de afvalstoffen ‘wegwassen’ tijdens de slaap.

Betere sales na een goede nachtrust?

Dit ‘wassen’ van de hersenen is dus noodzakelijk om je uitgerust te voelen. Hieronder enkele voorbeelden wat de meerwaarde is in je professionele leven:

Het vergroot je concentratievermogen. Een afspraak met een belangrijke klant of een pitch gaan beter wanneer je je beter kunt concentreren dan wanneer je dit moet doen op adrenaline en 4 espresso!

Je komt tot een betere besluitvorming en overziet de consequenties van besluiten ook beter. In een onderhandeling of in gesprek met een nieuwe prospect kan dit erg handig zijn. Wat heeft deze klant nodig zodat deze zaken wil doen?

Het vergroot ook de creativiteit. Wat is er sterker in een gesprek dat jij als externe verkoper de creatieve oplossing kan aandragen voor het probleem van de klant!? Dat is toch waarom je aan tafel zit? Scoren maar! 😉

Ook zijn je sociale vaardigheden en je empathische vermogen beter. Dus als je voor de vijfde keer onderweg bent naar een klant die maar geen besluit neemt over jou voorstel is het handig als je uitgerust in de auto zit!

Het herkennen van emoties op gezichtsuitdrukkingen gaat beter als je goed hebt geslapen. Dit is cruciaal in sales. Iedere sales professional weet dat je het beste zaken doet als de klant gelooft in wat jij gelooft (Simon Sinek). Dit is iets wat gevoelsmatig verloopt maar reken er maar op dat dit beter gaat wanneer je uitgeslapen bent. Je voelt sneller aan of je op de goede weg bent en of je je klant goed aanvoelt.

Ander gedachten patroon

Slaap wordt door veel mensen nog steeds gezien als een nutteloos tijdverdrijf. Uitspraken als: ‘Sleep is for wimps’ en ‘Money never sleeps’ zijn bekende uitspraken die bepalend zijn geweest over hoe er door veel mensen over slaap wordt gedacht. Met desastreuze gevolgen. Kijk maar naar de ongelukken met de spaceshuttle Challenger en het de kernramp Tsjernobyl. Deze rampen zijn gelinkt aan veel te lange ploegendiensten met weinig slaap.

Gisteren las ik nog in dit artikel dat piloten van Ryanair zich gedwongen voelen achter de stuurknuppel plaats te nemen terwijl ze aangeven oververmoeid te zijn… Ik ben bang dat er eerst nog meer doden moeten vallen voordat er echt anders over slaap gedacht gaat worden.

Het is dus cruciaal dat er anders over slaap gedacht gaat worden. Niet meer tot twee uur s’nachts je presentatie voorbereiden maar vroeg naar bed en zorgen dat je fris en scherp voor je groep staat! En je rijdt ook nog eens een keer veiliger naar je werk! 😉

Gedachten of ideeën die je wil delen? Ik vind het leuk als je reageert of mijn blog deelt!

Bronnen:

 

Share Button

2 comments

  1. Dank voor deze heldere bijdrage. Anders denken over de betekenis van slaap is cruciaal en hopelijk volgt er anders handelen op. Want er wordt nog zoveel heroiek verbonden aan het vermogen om door te bikkelen en door te gaan tot het gaatje. Zie wat er recent gebeurde rond de Griekse financierings -en besturingproblematiek met een hele kaste van regeringsleiders. En de waardering van dit gedrag door pers en publiek. Terwijl het in feite doodgriezelig is wanneer oververmoeide en geirriteerde mensen zich zo tot zichzelf en elkaar verhouden. Hoe komt het toch, dat op zichzelf slimme mensen van die domme dingen blijven doen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *